Rødt, hvitt og blått på en pastatallerken!

IMG_1250

Blåskjell og pasta. Det er to av mine favoritt ting. Og når jeg kombinerer de to blir det super duper favoritt mat!

På denne tiden av året ligger havet glassklar og iskald rett utenfor veggen her. Og det er akkurat sånn blåskjellene aller helst vil ha det. Nå er de fete og deilige. Jeg føler meg ekstra heldig som kan ta med en bøtte å plukke hvor mange blåskjell jeg bare ønsker.

Vi har en god venn her i Sveige som driver den beste tapasrestauranten nord for Spania! Javier har servert oss noen tapasbiter som har vært som hele smakssymfonier når de kommer i munnen. Men Javier lager også helt fantastisk pasta og denne oppskriften er min variant av en rett vi fikk servert hjemme hos ham tidligere i vinter.

Og tenker du på pasta som hvitt så har du her den herlige kombinasjonen rødt, hvitt og blått på tallerkenen. Det nærmer seg jo mai med stormskritt….

 Tomatiserte blåskjell med spagetti!

Til 2 personer trenger du:

Tomatsaus:

½ rødløk, finhakket

1 persillerot, finhakket ( hvit gulrot, ikke den andre….)

1 rød paprika, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

rød chili, finhakket – så sterkt som du vil ha det

1 stilk stangselleri, finhakket

1 boks plommetomater

olivenolje

salt/pepper

 

persille og gressløk

 

Slik gjør du:

Fres alt unntatt tomater på høy varme i olivenolje i et par minutter.

Tilsett tomatene og senk temperaturen, la sausen småkoke i 20 minutter

Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper

 

Blåskjell:

400 g blåskjell

1 glass hvitvin

 

Slik gjør du:

Kjøper du blåskjell hos fiskehandler så er det bare å slenge skjellene i en stor gryte på høy varme og tilsette hvitvin. La det småkoke til alle skjellene har åpnet seg. Er det noen skjell som ikke åpner seg så kaster du disse.

Plukker du skjellene selv så skrubber du hvert enkelt skjell godt og fjerner skjegget på skjellet med en liten kniv. Skrap gjerne også gjerne skjellene med kniven hvis det sitter fast alger eller annet på skjellet.

Løft ut skjellene og bland sausen fra skjellene inn i tomatsausen. Kok inn i ca 10 minutter mens du koker pasta som angitt på pakken

Hell godt med tomatsaus over spagettien, legg på blåskjellene og tilsett hakket persille og gressløk.

Kos deg med maten!

IMG_1232

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Rødt, hvitt og blått på en pastatallerken!

  1. Rita sier:

    Dette var godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s