Bombay-poteter

Det finnes mange måter å lage disse herlige, indiske delikatessene. Noen ovnssteker dem i aluminiumsfolie, forkoker potetene eller råsteker dem. Og noen bruker litt aprikoschutney eller tikka masala paste.

Du får mest crunch når du råsteker potetene og det liker jeg ekstra godt! Men dette er også et supert triks når du vil vekke liv i gårsdagens kokte poteter som ligger i kjøleskapet. Kast aldri mat!

Bombay-poteter passer til stekt kylling eller stekt fisk. Og de er selvsagt et supergodt alternativ til ris når du lager currygryter!

IMG_0127

 

I dag hadde jeg tre kokte poteter til overs fra gårsdagens middag. Det holder til to personer. Og siden disse skulle på bloggen fikk de et dryss gressløk også – som bonuspynt!

Du trenger:

3 store poteter, forkokte eller rå, kuttet i terninger

1 ts gurkemeie

2 klyper chilipulver – eller så sterkt du vil

½ ts sorte sennepsfrø

½ ts sesamfrø

salt og pepper

Sitron

Nøytral olje til steking – for eksempel solsikkeolje – ca 1 dl

Slik gjør du:

Jeg steker dette i en wokpanne. Det er fint med litt høye kanter for det kommer til å sprute litt når du steker.

Oljen skal være skikkelig varm. Ha i sennepsfrø. Når de freser har du i resten av krydderne og potetene. La de ligge et par minutter før du begynner å snu på potetene. De skal få fin farge på alle sider. Råsteker du poteter så demper du varmen den siste tiden og lar varmen gjøre underverker. Hvor mange minutter kommer an på hvor store terninger, type potet og om de er forkokt eller ikke. Du får prøve deg frem og smake på en liten bit helt enkelt.

Når potetene er ferdig stekt så lar du de renne av seg på tørkepapir. Skvis litt sitron over like før servering.

Potato Nam Nam!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s