Når hjelpsomhet blir en rytme

I´m a Lumberjack and I´m OK…

IMG_9317

Live på landet har en egen rytme. Det er som havet som går fra flo til fjære, du merker ikke så mye til det. Det bare er der. Men det er virkelig en egen duvende rytme på landet. Ikke nødvendigvis fra dag til dag, men kanskje fra årstid til årstid.

Sånn som nå før påske. Skal du felle trær så må det gjøres nå mens det fortsatt er frost i bakken. Begynner du etter påske så blir det å jobbe i skogen en ganske leirete affære. Så hvert år på denne tiden så hugger vi ved! Det skulle bare pappa ha visst da jeg som 14 åring nektet å bli med ham ut i skogen da han skulle hugge.

– Nei, nei, det blir vel aldri noen tømmerhugger av den gutten, tenkte han nok

Jeg skal ikke påstå at jeg er noen stor tømmerhugger i dag heller. Men vi klarer da å være selvberget med ved og det er jeg ganske stolt av!

IMG_9339

På hytta fyrer vi gjennom hele vinteren og det er en hel del ved som går med i løpet av en sesong. Derfor ble vi superglad da Henrik fortalte at det hadde blåst ned en gran og en bjerk ute hos ham og vi kunne komme og hente hvis vi trengte ved. Han har nærmest et eget sagbruk på eiendommen så vi får kuttet og kløvet alt hos ham og så kjører han det også hjem til oss etterpå.

IMG_9450

 

En del av rytmen her nede er at folk hjelper hverandre. Henrik er en helt utrolig hjelpsom og generøs fyr. Men det synes jeg alle naboene her nede er. Den rådende normen er at man hjelper hverandre når det trengs. Får noen vann i kjelleren, sauene rømmer eller båtmotoren streiker så trår naboene til med en gang. Det var forresten sånn vi først ble kjent med Henrik. Vi satt på en fest i Folkets Hus og fortalte om vår båtmotor som hadde havarert. Det var litt krise for det var på høsten og snekka skulle tas opp av sjøen, men for å få til det så måtte vi kjører den over til en brygge på andre siden av fjorden. Og det er jo vanskelig å få til uten motor. Helgen etter sto det en påhengsmotor ved utedoen og en lapp fra Henrik. ” Dere får gjerne låne denne til båten deres og ring når dere skal ta opp båten så kommer jeg og hjelpe!” Ganske så utrolig fra en fyr vi da ikke kjente!

Vi prøver å hjelpe til så godt vi kan, men det er jo ikke alltid vi er her nede. Så da får vi heller ta igjen og inviterer naboene på middager nå og da! Det blir en rytme ut av det også!

Smil til kamera da! Ehhh, nei, ikke det nei. Dere driver med noe annet ja – tar jeg bildet til bloggen jeg da….! hehe

IMG_6980

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s