Slik løfter du matpakken opp til en mesterklasse!

Syltet løk og paprika er superenkelt å lage selv. Du lager det på en-to-tre, det krever ikke mye fancy ingredienser og resultatet blir så utrolig godt. Dette er en smart måte å få et brødskive med litt skinke til å føles ut som et luksuriøst smørbrød a la Grand Cafe. (sukk, smørbrødene på Grand savner jeg virkelig!)

IMG_9192.jpg

Lag et stort glass og bruk det til salater, kaldt til lyst kjøtt eller hvorfor ikke bruke den som topping på pizza? I helgen lagde jeg pizza blanco med syltet paprika og rødløk og det ble kjempegodt!

IMG_9189

Jeg har litt rester av oksestek i kjøleskapet så i kveld blir det digge smørbrød og film her hjemme. Kos dere !!!

IMG_9351

PS

Hvis du vil ha syltet løk og paprika på matpakken din i morgen tidlig så går det helt fint og fiske ut litt av glasset allerede i morgen. Men i en ideell verden tjener smaken på å få stå i noen dager først.

 

Du trenger:

2 rødløk, tynt skivet

2 røde paprikaer – frøene fjernet og tynt skivet

eddiklake:

2 dl 12% eddik

2 dl vann

2 ts salt

4 ss sukker

10 pepperkorn

4 hele nellikspiker

1 laurbærblad

 

Slik gjør du:

Steriliser et stort syltetøyglass. Vask først glasset grundig, så setter du det i stekeovnen på 100 grader i 20 minutter.

Er det skrukork på glasset så koker du opp litt vann i en kjele og koker lokket i et par minutter. Trekk kjelen av plata og la lokket ligge i vannet til du tar glasset ut av ovnen.

Nå er dette veldig varmt så du trenger et rent kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg på hendene!

Kok opp eddiklaken.

Legg løk og paprika lagvis i det sterile glasset.

Hell over den kokende laken.

Sett på lokket og la glasset avkjøle på kjøkkenbenken.

Sett glasset i kjøleskapet og la det stå i to, tre dager før du begynner å bruke av det.

Holder seg opp til en måned i kjøleskap.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s