Om høner, vår og ekte spagetti carbonara

Det har blitt påstått at min kunnskap om høne er noe begrenset ut i fra lite erfaring. Men det er i ferd med å forandre seg takket være gode naboer. Lilian er en fantastik morsom nabo og hun har høns – 15 stykk!!!

IMG_5379

Det er visst sånn med høne at de ikke fungerer optimalt alltid. Det vil si de som lever fritt og ikke sitter innelåst i haller med kunstig lys. Høner trenger varme, omsorg og LYS og de følger årstidene. Det er derfor vi spiser egg til påske. For det er sånn cirka da på året at dagslys kommer tilbake og hønene begynner å legge egg igjen. Hønene til Lilian fikk imidlertid for seg at de hadde fått nok av vinter midt i den verste kuldeperioden. Så da satte de igang med verping. Veldig bra for meg for da kom Lilian ned med helt fantastiske egg – det blir ikke mer økologisk enn dette!

IMG_7362

Så i dag er det spegetti carbonara på lunsjmenyen – og den lager jeg selvsagt uten fløte!!!!

IMG_7676

Til 2 pers trenger du:
100 gram pancetta/ bacon eller min favoritt, røkt sideflesk i terninger
2 egg, sammenpisket
80 gram parmesan/ en neve
1 helt fedd hvitløk
nykvernet pepper
olivenolje
spagetti

Slik gjør du:
Kok spaghetti som angitt på pakken – bruk MYE salt i vannet

Fres pancetta og et helt hvitløskfedd i olivenolje – kast ut det hele hvitløsfeddet når alt er ferdigstekt – hvitløken skal bare få lov til å parfymere pancettaen.

Trekk stekepannen av platen og ha over den nykokte pastaen. Det er viktig at du nå rører rundt hele tiden slik at du ikke får eggerøre når du heller over de piskede eggene og osten – rør kraftig rundt til osten har speltet. Avslutt med en rikelig mengde pepper.

Spagetti Carbonara betyr feierkonens spagetti – på italisensk – så du skal være så laus med pepperkvernen at det ser ut som om du har en feier på kjøkkenet! Bon appetit!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s