Verdens beste potetstappe!

Med choritzopølser blir dette snaddermat

Med choritzopølser blir dette snaddermat

Det er et par, tre ting du skal tenke på når du lager potetstappe. For det første så har du i salt helt til slutt, ellers kan stappa bli seig. Og for det andre, poteter har en fantastisk evne til å suge opp smaker og væske. Du trenger mer væske enn det du tror, men spe inn litt og litt av gangen. For mye væske gjør at stappa faller sammen og blir tung. Bruk en god ballongvisp og jobb med potetstappa til det svir i bicepsen. Det er verdt strevet, det kan jeg love deg!

Hjemmelaget potetstappe, bare med salt og pepper er fantastisk. Tilsetter du litt gressløk så blir det himmelsk. Men her er en liste over andre smaker som også kan være gode i stappa – ikke prøv alt på en gang da!

Purreløk
Sterk sennep
Trøffelolje
Knust hvitløk
Muskatnøtt
Dill ( spesielt godt hvis du serverer stappe til fisk)
Revet parmesan!!!
Røkt kolje prøv det, det er en hel rett i seg selv, kjempegod!

Til to personer trenger du:
6 store poteter ( ca 600 g)
3 ss smør
0,5 til 1 dl av kokevannet til potetene
1 dl melk evt fløte (spe inn litt og litt – det er mulig du trenger mer, det kommer an på hva slags poteter du bruker)
Salt
Pepper

Slik gjør du:
Skrell og del potetene i terninger
Fyll på med vann så det akkurat dekker potetene (ikke bruk for mye vann!)
Kok potetene møre ( ca 25-30 minutter, husk å ta vare på litt av kokevannet)
Bruk en stapper, hvis du ikke har det så bruker du bare en ballongvisp. Har du kokt potetene lenge nok så går det helt fint. Tilsett smør, knus potetene og rør kraftig rundt. Her er det viktig at du virkelig jobber med vispen og får pisket luft inn i stappa. Spe hele tiden med potetvann og melk. Til slutt smaker du til med salt og pepper evt andre smaker.

Hjemmelaget potetstappe smaker godt til all mat!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s