Varmende rødbetsuppe

Russisk rødbetsuppe fortjener en iskald premium vodka!

Russisk rødbetsuppe fortjener en iskald premium vodka!

Til 2 pers trenger du:
2 digre rødbeter – skrelt og revet på et rivjern
1 gul løk – finhakket
1 fedd hvitløk – finhakket
200 g kål -finstrimlet
1 laurbærblad
2 ss balsamicoeddik
1 liter kraft ( hønsebuljongterning og vann)
1 liten neve persilleblader – hakket
rømme
salt/ pepper

Slik gjør du:

Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt og det lukter godt på kjøkkenet. Ha over de revne rødbetene, kålen og laurbærblad. La det surre rundt på middels varme i ca 10 minutter. Hell over kraften og ha i halvparten av persillebladene. Kok opp. Resten av persillen har du over i suppa like før servering. La det hele småkoke i ca 20 minutter, smak til med salt, pepper og eddik. Server med en klatt rømme.

I denne suppa har jeg også rester av litt kokt høyrygg fra dagen før. Sup(p)er måte å gjøre en forrett om til en hovedrett!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s