Johns jam – plommesyltetøy

plommesyltetøy
Jeg elsker hjemmelaget syltetøy like mye som jeg hater vinter. Syltetøyet blir som en liten smak av sommer og lysere tider. Perfekt på toast, scones eller på yoghurt, som en deilig hverdagsdessert.

I år har det vært et fantastisk fruktår så plommene kommer fra egen hage! Jeg liker å bruke Amaretto i plommesyltetøyet. Ideen fikk jeg fra Schønberg Erkens legendariske kokebok. Hun brukte malt mandler i plommesyltetøyet. Vel, jeg hadde ikke mandler så det ble mandellikør i steden. Og det smakte fantastisk godt!

Du trenger:
2 kg plommer, delt i to og uten stein
3-4 dl Amaretto ( eller vann hvis du er kjedelig)
½ dl syltesukker
saft av ½ sitron
½ vaniljestang, del den i mindre biter – del de i to og skrap ut frøene som også skal med i gryta.
1/2 pk syltepulver

Syltetøyglass som du setter i stekeovnen på 100 grader mens du koker plommene. På den måten får du sterile glass. Hvis det er glass med stikker så koker du strikkene og hvis det er glass med skrulokk så koker du lokket.

Slik gjør du:
Vask plommene, del de i to og fjern steinene. Kok opp plommer med likør, sukker, sitronsaft, la det koke i en fem seks minutter, trekk kjelen fra platen og rør inn syltepulveret. Hell over på reine, varme glass. La glassene avkjøle såpass at du klarer å få på lokket uten å brenne deg. Oppbevar syltetøyet kaldt og mørkt. Nytes med scones og te gjennom hele vinteren!
scones

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s