Livet på et fruktfat

Et fruktfat har mange likheter med en bar natt til søndag kl 0300. Det er alltid noen som ikke blir valgt og som blir liggende igjen bare for å miste fastheten i kroppen og få flere rynker. Det er alltid en drue på vei til å bli rosin eller en pære som har blitt soft. Fortvil ikke, det finnes håp for folatt frukt! En pære med pigmentflekker kan bli en fantastisk, prikken over i`en pære som får alle til å snu seg og angre på den bananen de valgte i stedet….

slitne pærer

slitne pærer


Innkokte ingefærpærer:
De pærene du har liggende på fruktfatet. Skrell dem og skjær dem i båter.

5 dl vann
2 dl sukker
saft fra en sitron

Kok opp til sukkerlake og tilsett det krydderet du har, for eksempel en stjerneanis, en kanelstang, litt vanilje, eller noen skiver fersk ingefær

kokte pærebåter

Legg i pærene og la det trekke med ca 15 minutter. Hell over på sterile glass og la det avkjøle. For å få mest mulig smak fra krydderiene bør du la det stå i et par dager. Pærene holder seg fint på lufttette glass i opp til en mnd, kan også spisens med en gang. TIl litt ost eller på vaniljeis er det helt fantastisk. Men prøv pærebitene i en grønn salat. Det smaker fantastisk godt!

ingefærpærer til blåmuggost - himmelen er nær!

ingefærpærer til blåmuggost – himmelen er nær!

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Annet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s