Ny svenskebølge

Innen herredesign er det en ny svenskebølge på gang. Unge, sultne designere ønsker å ta opp arven etter Tiger og Filippa K. Den svenske stilen er fortsatt ren og preppy, uten at den nødvendigvis er historisk bundet.

La meg forklare, blazeren er en jakke som de fleste har en formening om hvordan den skal se ut. Den har en laaaang histore ( som vi tar en annen gang) Kort fortalt er en blazer en uniformsjakke som ble sydd opp til mannskapet på MS Blazer en gang Dronning Viktoria skulle komme på besøk. Siden den gangen har blazeren vært en viktig del av en herregarderobe. Men i stedet for å være trofast mot det opprinnelige snittet/materialet/designet så tar unge designere som Marcus Larsson hos Ljung og gjør sin versjon av plagget. Stikkord for dressjakkene denne våren er korte, kroppsnære, smale slag, og gjerne i et litt lerret-aktig bomullsmateriale.

Designeren selv kaller den nye stilen du får New-tailored multifunctionalism. Det er en dressa stil med praktiske detaljer hentet fra fritidskær. Ljung er bare et av kule merker som du bør følge med på i fremtiden hvis du er interessert i herreklær!

s12133099_1

s12165157_1

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s