Lite gentlemannsaktig av Gahr Støre!

Overdosedødsfallene i Norge er skyhøye. Hvert enkelt fall er en personlig tragedie, men dette er også et politisk problem – som kan løses med riktige bevilgninger, forebyggende arbeid og en bra helsepolitikk.

Arbeiderpartiet vil nå legalisere røyking av heroin fordi det er nesten umulig å sette en overdose hvis man røyker heroinen i stedet for å sette den med en sprøyte.

Dette synes jeg er galskap.

For det første. Er det noe du er ekspert på hvis du er heroinmisbruker, så er det heroin. Det er selvsagt ikke slik at de som er hekta ikke vet at risikoen for å dø går drastisk ned hvis de røyker og ikke setter heroinen med sprøyte. Allikevel setter de aller fleste sprøyter.

For det andre så må Gahr Støre komme ut av flink gutt bobla si å se hvordan verden egentlig ser ut. Hvilket signal sender du her til unge mennesker? Og nei, jeg er ikke så bekymret for han eller hun som studerer på universitetet, sparer BSU og kommer fra engasjerte middelklassehjem. Jeg er bekymret for unge mennesker som er søkende, ikke drilla i kritisk tenking, og ikke særlig «drøftende» i sjelen. Det er naivt å tro at det å legalisere røyking av heroin ikke kommer til å føre til en økt rekruttjonas gahr støreering. Å legalisere er å gå ut med et veldig sterkt signal om at dette ikke er så farlig…..

Og for det tredje så lurer jeg på hvordan man skal fikse dette rent praktisk. Skal det bli lovlig å selge og kjøpe heroin bare så lenge man sier det er til «lørdagsblåsen»?

Konklusjon: Alt dette vet selvsagt Gahr Støre, så jeg mistenker ham for å forsøke seg på et billig PR-triks i et forsøk på å virke handlekraftig før valgkampen starter for alvor. Dette er skuffende og lite gentlemannsaktig!!!!!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s