Hyttelaget pasta

Skjær til tagliatelle med en kniv. Er derfor lurt å kjevle ut på en stor skjærefjøl

Jeg elsker italiensk mat! Etter tre uke på hytta så er karbosuget for stort – jeg MÅ ha pasta. Hjemmelaget pasta er sef. det beste. Skal du lage pasta hjemme så er det null stress. Du trenger ikke pastamaskin. Men du bør sørge for at du bruker durum hvete. Mel laget på durumhvete har en annen glutenstruktur og blir derfor mye mer elastisk. Det betyr igjen at du kan kjevle deigen mye tynnere uten at den ryker. Og det er jo bra.

Grunnoppskrift for 2 personer:

200 g durumhvete

2 egg

2 ts olivenolje

litt salt

Slik gjør du:

Lag en liten melvulkan på bordflaten. I kratere legger du egg, salt og olje så jobber du deigen fort sammen med hendene til en fast klump. Blir den for fast tilsetter du noen dråper vann. Blir den derimot for løs så tilsetter du litt mer mel. La den hvile i kjøleskap i minst 20 min.

Det er nå jobben virkelig begynner. Du skal kjevle og kjevle MYE. Jeg kjevler på en treplate. Når jeg kan se mønsteret i treplaten igjennom deigen, da er pastaen tynn nok. Så velger du om du vil lage ravioli eller tagliatelle. Tagliatelle skjærer du til med en kniv og så  henger du de opp på en kleshenger for tørk 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Ravioli stikker du ut med et glass så du får sirkler – omtrent som når du lager pepperkaker. legg litt fyll på midten og brett over så du får en halvmåne. Bruk litt vann på kantene og lim raviolien sammen godt. Eller så legger du på fyll og en ny pastarunding over – så får du en stor herlg ravioli.

Du koker ravioliene i mye lettsaltet vann – etter 6-7 minutter er de ferdig og da tar du de ut med en hullsleiv. Ikke kok mer enn 7-8 raviolis sammen så unngår du for mye klin. Husk å smak på en for å sjekke at den er ferdig før du serverer.

 

 

 

 

Raviolifyll med krabbe:

Kjøtt fra ett helt krabbeskjell

en boks Philadelphiaost – naturell

koriander – etter smak

chili – etter smak

salt og pepper og litt sitronsaft

Rør raskt sammen. Ca 1 ts til hver ravioli.

Tomatbuljong:

3 store tomater, finhakket

1/2 løk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss finhakket bladpersille

salt, pepper, en klype sukker

3 ss olivenolje til steking

Fres alt raskt sammen på høy varme, la det hele småputre i fem minutter og server det over kokte raviolis. Nam nam!

Tagliatelle med carbonara:

Du trenger: 

2 dl fløte

1 dl revet ost, parmesan eller westerbottenost (sistnevnte er en stor stor favoritt!)

2 eggeplomme

200 g bacon – skåret i små biter og sprøstekt

pepper

Slik gjør du:

Kok opp fløte og ha i ost. Når osten har smeltet helt ned så tar du kjelen av platen. Ha i eggeplommene og sprø bacon. Hell over pasta. Spis med en gang!

Glemte å ta bilde før vi spiste opp alt...

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat og drikke og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hyttelaget pasta

  1. Marius sier:

    Det så fantastisk ut! Må prøve å lage det engang! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s