Beste sommerkaken ever!

Sommerpavlova

Marengsbunn:

4 eggehvite

1 klype salt

2,5 dl sukker

2 ts Maizenna (gjør at marengsen får en seig kjerne)

Krem:

3 dl kremfløte

3 ts vaniljesukker

bær og sjokoladesaus til pynt

Slik gjør du:

Pisk eggehvite, sukker, salt og Maizenna så stivt at du kan snu bollen opp ned. Hell stivpisket eggehvite på et bakepapir/stekebrett – omkrets på ca 22 cm og cirka 3 cm høy. Stekes på 160 grader i en time – avkjøles i ovnen – du slår av varmen og lar døra stå oppe.

Pisk 3 dl fløte med 3 ts vaniljesukker. Like før servering legger du krem over marengsbunnen – pynt med friske bær – her på hytta har vi mengder av markjordbær denne sommeren. Hell over sjokoladesaus. Har du sitronmelisse så blir det prikken over i`en. Et lite glass dessertvin passer utmerket til denne kaken!

denne kaken får bein å gå på... i aller beste betydning

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Mat og drikke og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Beste sommerkaken ever!

  1. Eva Hjelm sier:

    Det ser väldigt gott och smarrigt ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s