Syrlig ettermiddag

Når jeg først går i gang så lager jeg en stor porsjon og har liggende i fryseren. Dette er en enkel måte og gjøre en torsdagskveld til en fest. Har du en ismaskin så slipper du hele prosessen der du tar boksen inn og ut av fryseren den første timen. Dette gjør du for å få den riktige konsistensen. Det er ingen som arresterer deg hvis du ikke gidder. Godt blir det uansett.  Bildet er tatt av superflinke Synøve Dreyer.

Hjemmelaget appelsinsorbet

Til 2 personer trenger du:

3 dl vann

350 g sukker

4 appelsiner, juice og skall

Slik gjør du:

Skjer toppen av 2 appelsiner og grav ut innholdet. Skallet på disse appelsinene skal du bruke som former. Fruktkjøttet presser du for juice. De 2 andre appelsinene presser du for juice og du river skallet på den fine siden av rivjernet. Husk å vaske appelsinene først. Pass på så du bare får med det gule fra skallet.

Kok opp sukker, vann og appelsinjuice. Når sukkeret har løst seg opp tar du i revet appelsinskall. Hell over i en vid plastboks som du setter i fryseren. Rør om hvert tiende minutt i ca en time. Ha blandingen over i de tomme appelsinskallene og sett til frysing.

Tas ut av fryser like før du serverer.

Advertisements
Dette innlegget ble publisert i Annet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s