En cocky gentleman

Etter VM-eventyret forårsaker Northug fortsatt etterskjelv i Sverige og på Skavland i går kveld ble det tatt opp atter en gang. Jeg vil ikke gjenta ordene den svenske kommentatoren kom med da Northug gikk sidelengs over mållinja – jeg er tross alt en gentleman. Men jeg vil allikevel kommentere saken.

Å være vitne til den gledesrusen hos vinneren synes jeg kanskje er eneste grunnen til å se på sport. Med mindre det handler om kunstløp, for det er bare fantastisk hele veien! Å gå sidelengs over mållinja er en spontan gledesreaksjon, ikke et hån. Denne type spontanreaksjoner er ikke noe Petter Northug har funnet opp. Alle frydes seg da Bjørn Dæhli gikk baklengs over mållinja på OL i Lillehammer. Svenskene selv har sin morsomme gå-over-målstreken-historier.

Erik Carlsson er legendarisk og en av rallysportens morsomste personligheter – han kjørte for SAAB på 50- 60-  og 70–tallet og ble kalt Carlsson på taket. Han rullet nemlig bilen rundt ganske ofte – helt med overlegg. En gang ville han bare unngå en søledam. På 60-tallet fikk du nemlig minuspoeng hvis bilen var veldig skitten eller bulket når du kom over målstreken – ganske gentlemansaktig! (Ford-laget prøvde å gjøre det samme med en Ford Cortina som fikk uopprettelig skade….)

Mr Saab foran en av sine rallybiler

I ett av løpene – jeg tror det var Monte Carlo Rally i 1962 eller 63 – han vant begge årene – lå han så overlegent langt foran de andre at han tok seg tid til å stoppe og vaske bilen før han kjørte over mållinja. Et annet løp i England trengte han noen reservedeler midt under løpet. Servicebilen hadde ikke de riktige delene, men de kjørte forbi en parkeringsplass hvor det sto en helt ny Saab 96…. De rappa de delene de trengte. Eieren kom og var ganske muggen, men ble beroliget da han fikk høre at Erik kjørte rally for Saab og han lovet engelskmannen en splitter ny bil. Det hører med til historien at Erik og engelskmannen fortsatt utveksler julekort hvert år.

Det var ingen som kalte Bjørn Dæhli eller Erik Carlsson for griser. Jeg mistenker at Northug får gjennomgå fordi han ikke er ydmyk nok i sitt møte med journalister. I går smelte den svenske avisen Expressen stort opp at når Petter Northug nå skulle til Skavlan så hadde han sin mulighet til å si unnskyld. Men hvorfor skulle han det?  En vinner har lov til å være cocky og fortsatt være en gentleman– i hvert fall en liten stund!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Annet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til En cocky gentleman

  1. Chioma sier:

    #Team Northuug 😀

  2. SV: En repareringsdrink i såfall.. men det blir hver eneste drink her nede føler jeg, er jo nesten ute hver dag! haha

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s